Hírek 

Bitcoin Gold lesz a decentralizáció megmentője ?

Bitcoin…

Bitcoin Cash…

Most pedig jön a Bitcoin Gold…

Úgy bizony. Október 25-étől egy újabb Bitcoin szörnyeteg ordibál a crypto világ utcáin.

De még mielőtt nagyon felizgatnád magad, gyorsan beszéljük át hogy mi is az a Bitcoin Gold (BTG)
Miközben elég valószínűtlen hogy az uj coin versenyre kelne a Bitcoinnal, igy is vannak jó páran a crypto világban, akik aggódnak hogy egy újabb káosz időszak következik a Bitcoin körül. Olyan hangok is vannak, hogy ez a mostani akció csak trollkodás a Bitcoin bányászok közössége ellen -amiért elfogadták augusztusban a Segwit2x nevű implementációt.

Na de mi is pontosan a Bitcoin Gold?

Talán a Coindesk csapata fogalmazta meg a legjobban ” rebellion of sorts”

-lázadás, makacskodás, vagy fordítsuk simán durcaságnak #durcicoin 🙂

A digitális token kibocsájtása a Bitcoin Cash szétosztásához hasonlóan fog történni.
(Mindenki kapott annyi Bitcoin Cash-t amennyi Bitcoin-ja volt az arra alkalmas walettjében. Ha mondjuk volt 0.3 BTC a Kraken-en, erre gyszercsak megjelent 0.3 BCH a többi pénzecske között)

A cél nem az hogy a Bitcoint és annak értékét veszélyeztesse az új token, a Bitcoin Cash azonban joggal tarthat a Bitcoin Gold által kínált fejlettebb protokolltól ami az eredeti Bitcoint támogatja értékben.

A project élén egy hongkongi crypto-bányász cég ( LightningASIC ) és annak vezetője Jack Liao áll, -vagy ül, de lehet hogy épp térdel.

Egyenlőre az esemény dátuma Oktober 25.
A BTG coin kereskedelmi forgalomba November 1.-től kerül

Na de mi is pontosan a nagy különbség a Bitcoin Gold esetében?

A cél nem kisebb mint visszaosztani a crypto-bányászási erőket a nagy cégektől és államoktól a nagyobb számú, független , kisebb erőforrású bányászokhoz. -decentralizáció! Mindezt úgy éri el a rendszer, hogy a régi Bitcoin bányászat algoritmusát felcseréli egy olyanra ami a grafikai kártyákat is használhatóvá teszi a crypto-bányászásra. Ennek az új algoritmusnak a neve Equihash -ami nem mellesleg ASIC chip ellenállóra lett tervezve.

A fogadtatás vegyes, hisz az nem kérdéses hogy ez a metódus nagyban segítheti a valódi decentralizálás visszaállítását, de közben a cinizmus is jogos hogy ez az új szál az eredeti blokkláncból fog-e változtatni bármit is az erőviszonyokon.

Na akkor most a Bitcoin Gold az jó vagy rossz?!

Erről még a Bitcoin felhasználói és bányászai között is különbözőek a vélemények. Vannak akik  ezt a tokent teljesen fölöslegesnek találják és csak zavaró tényezőnek tekintik az egyébként sem vihar mentes Bitcoin körüli világban.

Amikor a Bitcoin Cash került a piacra, a támogatottsága rendkívül alacsony volt, sokak szerint a Bitcoin Gold még ennél is hűvösebb fogadtatásra számíthat a közösségtől.
Sokan a projectet vezető cég (LightningASIC) szerepe miatt aggódnak hiszen ők szolgáltatják az új crypto-valuta bányászásához szükséges eszközöket -itt érezni némi összeférhetetlenséget ami aláássa az új token hitelességét.

Itt állunk tehát most. Várjuk a 25-ét, spekulálgatunk és közben figyelünk hogy a változás fontosabb szereplői miket hogyan kommunikálnak. Ha valami új hírt tudunk,majd írunk-beszélünk róla… (Érdemes csatlakozni facebook csoportunkhoz, vagy feliratkozni a Youtube csatornánkra ahol rendszeresen készítünk anyagokat)

Természetesen, ha gondolod te se hezitálj megosztani velünk bármi gondolatod vagy új információd akad -erre való a komment szekció.

Facebook Comments

Oszd meg! De csak ha tetszett!

Related posts