Tipp 

UTILITY vagy SECURITY a token? Avagy a token nem részvény!

Lassan egy éve hogy elkezdtük az ICO-k mustrázását. Közben annyi de annyi üzleti ígéretet, implementációt, protokollt, bankot, privát blokklancot, alternatívat, token ökoszisztémát láttunk/vizsgáltunk, hogy abba belezsibbad az agy. Mindeközben az előzetes feliratkozások (whitelist) és a személy szerinti önazonosítások (KYC) elkezdték bonyolítani, nehezíteni a korai vásárlásokban való részvételt. Sorra jönnek a csalódások – van, hogy egy ICO teljesen elmarad, vagy gyorsan betelt a várolista…. Egyre több a frusztráció, és közben egyre negatívabban találgatják a “minibefektetők” a jövőt. Már olyat is hallani/olvasni, hogy temetik az ICO-t mint pénzgyűjtési formát.

Azt azonban érdemes felvetni, hogy talán a legnagyobb negativitás, félreértés, türelmetlenség, csalódás és pesszimizmus abból adódik, hogy még mindig osszemosódik a fejekben a token/coin és részvény fogalma. Rutinos “tokenvásárlók” közt is rengetek az ebből adódó félreértés, így aztán ezt a tudatot sokan manipulálják is. Vannak akik az ICO kampányukban, míg mások a token tőzsdei érteket probálják hamis ígéretekkel mozgatni. Éppen ezért készítettük ezt a videót amiben talán végre sikerül letisztáznunk, hogy mi a különbség a utility és security tokenek között.

A legfontosabb tanulság azt megérteni, hogy egyenlőre apró pénzzel gurigázás megy egy másodlagos piacon… Ami most haszon becsorog, semmi az előttünk alló security tokenek piacához képest. Eze a mostani “tokenvásároktól” zajos időszak csak előkészítése az igazi finanszírozási forradalomnak. A nagy pénzekhez pedig törvényváltozásra van szükség. Ez tetszik vagy sem elkerulhetetlen, viszont hosszú távon a mi érdekeinket fogja védeni ha végre beáll az egyensúly (csak éljük túl az első pár hullám ostoba túlszabályozást és rendben leszünk). #optimizmus

Mint mindig, most sem okoskodni szeretnénk. A folyton változó cryptoban senki sem szakertő. Épp ezért ha van kiegészíteni való gondolatod, információd, ne habozz megosztani azt velünk.

Ha pedig úgy érzed közösséged hasznára lehetnek ezek a gondolatok, csak hajrá, oszd meg velük ezt az oldalt, vagy a videót. #ahogyerzed

Zárt Facebook-csoprtunkhoz ezen a linken kérhetsz befogadást: https://facebook.com/groups/icomustra

 

Related posts