ICO Rövid mustra 

Rövidmustra – Decentralized Machine Learning (DML)

Decentralizált gépi tanulás… Ez a DML token ökoszisztéma alapja… A gépi tanulás alapja a big data, avagy nagy mennyiségű adatra van szükség ahhoz, hogy egyáltalán pontos és kiértékelhető, valamint automatikus döntéshozást taníthassunk – tanulhasson be a gép… később ez lesz az alapja az AI-nak avagy mesterséges intelligenciának, amely önálló életre kel majd. Egyesek szerint ez nagyon távol van még, mások szerint már lehet létezik, csak el van titkolva.

A kérdés jelenleg az, hogy ezen nagy mennyiségű adat amely a DML esetében elsősorban a mobiljaink adataiból (szöveg, kép, hang, videó) származik majd, mennyire fair módon került idáig feldolgozásra. A napjainkban kirobbant Facebook botrány és a májusban bevezetésre kerülő EU-s GDPR adatvédelmi törvény időszerű problémára hívja fel a figyelmet. Az olyan cégeknek mint a Google, Facebook, Microsoft, Amazon, stb. boldogad szolgáltattunk be minden adatot önkéntesen, miközben ezen óriások valahogy nem épp a legbecsületesebb módon használták saját fejlesztéseikhez az adatainkat (vagy rosszabb esetben akár közvetett módon is, de értékesítették azokat).

A végeredmény: leszámítva azt, hogy ezen lépések bennünket mennyire károsítanak vagy sem, semmi nemű ellenszolgáltatást nem kapunk, vagy kaptunk az adatainkért. Már pedig ezek értéket képviselnek.

Ezen problémát hivatott megoldani a DML projekt, melynek komoly gerincét a DML tokenek „becsületes” módon felhasznált és áramoltatott rendszere jelenti. DML tokent kap az a fejlesztő, aki megfelő módon dolgozza fel az adatokat és az is akinek az adatait feldolgozzák, pl. nekünk akik telepítik majd a rendszert a mobiljukra. A feldolgozott adatokért cégek fizetnek, ezzel is biztosítva újabb értéket és várhatóan token értéknövekedést az ökoszisztémában.

Következzen a rövidmustránk:

A Machine Learning, AI témakörben érdemes még megnézni a következő videót is, melyet mi a témakör gyorstalpaló tanfolyamaként emlegetünk. Komolyan megéri ráfordítani azt a fél órát.

Projekt megnevezés: Decentralized Machine Learning

Weboldal: decentralizedml.com

Token szimbólum: DML

Hardcap: 28.000 ETH

Token mennyiség: 330 millió DML

A whitelistre többünknek is sikerült felkerülnünk, így összesen 11 ETH-nyi mennyiségig tudunk beszállni mé időben az ICO-ba. Ha érdekel a részvétel keress minket a zárt Facebook csoportunkban.

A zárt csoporton belüli eszmecserét itt éred el: https://www.facebook.com/groups/icomustra/permalink/2092296807650185/

Related posts