Hosszú mustra ICO 

Hosszúmustra – Decentralized Autonomous Vehicles (DAV)

A DAV egy izraeli alapítású non-profit projekt, amelyet svájcban jegyeztek be. Non-profit például az Ethereum Alapítvány is és a nevétől eltérően nem feltétlen azt jelenti mindez, hogy nincs bevétele, csupán nem a profitszerzés az elsődleges motiváció.

A DAV egy olyan platformot és elszámolási rendszert, infrastruktúrát (már ha az adatfeldolgozás és logisztika terén beszélhetünk ilyenről) teremt meg, amely segíti majd a jövendőbeli „önvezető” személy és áruszállítási szolgáltatások P2P (azaz nincs harmadik fél) platformra való alkalmazását. A példákat sorolhatnánk: olyan taxi szolgáltatás, amely esetében a szállító jármű és az utas köt „szerződést” vagy akár olyan drón szolgáltatás, ahol a feladó és a vevő direkt kapcsolatában felesleges egy harmadik cég bevonása. Ezt a funkciót hivatott szolgálni a token ökoszisztéma, amely a szállítási szolgáltatáson túl kiterjed olyan részletekre is, mint a drón töltése (ha te töltöd fel XY drónját akkor azért tokent kapsz) vagy a szállítmány valamely meghibásodás miatti kiegészítése (elromlik egy drón útközben és a te drónod viszi tovább a küldeményt).

Viktor szerint ezek a dolgok túl utópisztikusan hangzanak, szerintem pedig egy platform alapjairól beszélünk. A DAV nem drón-szolgáltatást indít, csupán megalkotja a rendszert, hogy a légúti, földi vagy akár vízi vezetőnélküli szállító eszközök egyfajta nod-ként „bányászhassanak” cryptót.

Az ICO mustrák alkalmával igyekszünk a 4T-re fókuszálni ezért a Technológia-Team-Timeline-Token köré fűzzük fel a „hacacárét”. Épp ezért szeretnénk ha hozzászólásoddal te is hozzátennél valamit az ICO értékeléshez. Ezek a mi érzelmi, logikai eszmefuttatásaink és erre a DAV tökéletes példa. Nekem jobban tetszik, Viktor szkeptikus a témában, de mindenki hozzátesz valamit (te is) és a végén lesz egy egész.

Az Uber 2P2 témához visszatérve az Arcade City egy fantasztikus modell, hiszen kizárja a harmadik felet (Az Uber a sofőr bevételének 25%-t teszi el a szolgáltatásért cserébe), miközben a blokklánc megadja mindazt amely a „félelmi pontokat jelentené” egy élesben működő személi szállításnál (megbízhatóság, átláthatóság, tranzakciós félelmek, stb.). Az Arcade City szerintünk az Uber lobbijának köszönhetően lett rossz fénybe állítva, illetve ellehetetlenítve (a rebranding, pivot miatt csalásként emlegetik a pénz felhasználását), illetve ki hogy érzi járjon utána. Az ARC tokenről és a forkról itt olvashatsz.

Név: Decentralized Autonomous Vehicles

Weboldal: https://dav.network

Token szimbólum: DAV

Blokklánc: ERC20

Váltás: 1 ETH = 10,000 DAV

Market cap: $38 millió USD

Token sale: 2018 április 30 – május 14

Token elosztás: 40% értékesítésre – 25% bounty és partnerek – 20% hosszú távú költségvetés – 15% tanácsadók, csapat stb.

 

Jöjjön a mustránk 🙂

Viktor kipróbálta az egyik alkalmazás prototípusát (te is megteheted), amely szerinte már azért bukó, mert kamu drónokat röptet. Szerintem ez pedig csak egy demó, amely a működést hivatott szemléltetni… Az én értelmezésemben a DAV csak a technológiai hátteret alakítja ki, nem pedig egy drón kiszállító cég, vagy az Arcade City babérjaira törő versenytárs… A projektet mindenképp érdekesnek találjuk, de mivel hosszú távú befektetésről van szó flippelésben semmiképp sem látjuk a DAV ICO-t érdekesnek.

A demót itt éred el: https://missions.io

A Facebook zárt csoportunkban kérjük add hozzá a részed… csak 1-es vagy 0 (ha nagyon nem akarsz többet írni). Köszi!

Related posts