Hosszú mustra ICO 

Hosszúmustra – QuarkChain (QKC)

Forradalom zajlik, mindez a blokklánc technológiának köszönhetően. Sokszor olyan fejlesztések jelennek meg, amelyek értelmét felfogjuk de, hogy milyen távlatokat is nyit majd az adott projekt azt a jövőben fogjuk csak teljes mértékben megérteni. Annyi biztos, hogy a blokkláncok 3 fő kihívás megoldásait próbálják megtalálni, ezek pedig a biztonság, a decentralizáltság és a stabil növekedés.

A QuarkChain úgy tűnik megelégelte azokat a tranzakciós sebességi mutatókat, amelyeket az eddigi „nagyok” produkálnak, mert ha csak a tranzakciós sebességre fókuszálunk is a Visa jóval lekörözi a Bitcoin, de még csak az Ethereumot is. Az hogy, valami centralizált és ettől gyors, ez csak kifogás és a technológiai fejlesztés nem állhat meg ezen a ponton. Természetesen jön a Lightning Network, amelyet ugyanúgy fogadnak kritikák mint örömteli ujjongások, de a QuarkChain itt szeretne labdába rúgni. A technológián pedig csak ámulni tudunk.

A 4T szabálynak megfelelve igyekeztünk a teamre, technológiára, tokenre és a timeline-ra fókuszálni.

A team mivel komoly fejlesztésről van szó, teljes mértékben relevánsnak mondható, nincs szó ugyanis arról, hogy egy zsinórban vállalkozó, vagy épp multis háttérrel érkező top manager kitalál egy projektet és e köré épít majd egy csapatot. A QuarkChain esetében ugyanis Qi Zhou az alapító eleve olyan fejlesztésekben volt jelen mint a Google, Dell EMC, Facebook. Ugyanez elmondható ZhouGuang Wang-ról is, aki a Google, Instagram és Facebook hajóról ugrit át az amúgy San Francisco-i székhelyű QuarkChainre. A csapat többi tagját is kiemelhetnénk, mert komoly kutatók, egyetemi professzorokat találunk komoly tech háttérrel. Még itt kiemelném Anthurine Xiang nevét aki a marketingért és közösségért felelős személy és jelenleg is az ismert Wish shopping alkalmazás vezető analitikusa.

A technológia léptékekben piacvezetőnek látszik (méltán hívják magukat a blockchain 3.0-nak). A sharding mint technológiai megoldás (fapadosan elmagyarázva: a blokkláncot több részre vágják és ezeket párhuzamosan „bányásszák”) nem újkeletű, hiszen az Ethereum hálózat következő mérföldköve lesz. Ettől függetlenül a QuarkChain gőzerővel robog a fejlesztéssel és lehet hamarabb lesz készen miközben minden amit megszokhattunk (az ERC20-tól kezdve a Solidity környezetig) része lesz a rendszernek. Fazekas Laci barátomat idézve: „a shardnak hála szétkehnető a terhelés a hálózaton és az sem okoz problémát ha elözönlik azt a macskák”).


Mi ott leszünk! Gyere el te is!


A token (később coin – hiszen natív hálózatról beszélünk) az ETH-hoz hasonlóan tranzakciókra, okosszerződések futtatására fog szolgálni és ugyanígy kerülnek kifizetésre majd a bányászok is, akik a technológiának köszönhetően a nem kell, hogy pool-okba tömörüljenek. Egyszerűen zseniális!

A timeline egészen 2017 második negyedévéig vezethető vissza, amely magával a blokklánc terhelhetőségével kapcsolatos kutatás volt. 2018 februárjában megjelent az első kód (azért érdekes, hogy a Github-on még mindig titkosítva megy a kód fejlesztése, de majd egyszer csak kinyitják…), márciusban a Testnet 1.0 és az első wallet verzió… Teljes értékű hálózat és funkcionalitás az év utolsó negyedévére várható.

A közösség lenyűgöző, hiszen amikor ezeket a sorokat írom közel 78 ezer ember van a telegram csatornán.

Mindenképp egy forradalmi megoldásnak vagyunk szemtanúi és erre a hajóra ha csak egy kis cryptoval is, de mindenki fel akar ugrani. Épp ezért a már elindult KYC folyamat nem épp a legegyszerű módon próbálja elérni azt, hogy az első tokenek olyan kezekbe kerüljenek, akik tudják is, hogy miről szól ez a projekt és nem csak másolják a trendeket. Egyes befektetők kimondottan csak blokkláncokba fektetnek be (és nem azokba az ICO-kba amelyek már ezekre épülnek), ezért érthető a QuarkChain körüli láz is. Véleményünk szerint rövid és hosszú távon is érdemes lesz QKC-t birtokolni, mondjuk ezt úgy, hogy nem vagyunk befektetési tanácsadók és a videóink és írásaink csupán tudásnövelést és (Viktor nem szereti ha ezt használom), szórakoztató célt szolgál.

Jöjjön pár rövid összefoglaló adat az ICO-ról:

Projekt név: QuarkChain

weboldal: https://quarkchain.io/

Coin szimbólum: QKC

White paper: https://quarkchain.io/QUARK%20CHAIN%20Public%20Version%200.3.4.pdf

Hard cap: $20 million

Blokklánc: ERC20 az ICO indulásakor, majd a későbbiekben irány a QuarkChain saját hálózata

Pre-sale: nem lesz!!!

Bónuszok: nyitott kérdés

ICO indulás dátuma: kérdéses (május vége? június eleje?) – csatlakozz a Telegram csoportjukhoz

További token zárolási, feloldási adatok: nem ismertek

 

A QuarkChain technológiai sikere nem kérdés, de egyetlenegy „zavaró” tényező van jelen a piacon, ez pedig az, hogy az Ethereum egyeduralkódó akkor is ha a macskáknak köszönhetően világos volt, hogy nem bírja a terhelést. A NEO, Lisk és a többi „kisebb” hálózat ugyanazon egy célon tevékenykedik, hogy a legtöbb okosszerződési projektet tudja futtatni biztonságosan, decentralizáltan, nem összerogyva a terhelés alatt… Főleg az elmúlt év végén volt megfigyelhető az a trend, amely szerint egyre több Ethereumon induló projekt döntött úgy, hogy átvándorol másik blokkláncra. Ez jó hír lehet a QuarkChain házatáján is. Közben visszakanyarodva az előzőekhez az Ethereum is dolgozik a maga shard megoldásán… Hogy mi lesz sikeres mi nem, azt a csak a jövőben tudjuk meg, addig is izgalommal kísérjük figyelemmel a QuarkChain felemelkedését.

Related posts