Hosszú mustra ICO 

Hosszúmustra – Atonomi (ATMI)

Az, hogy miért is fontos az IoT biztonság nem kérdés: mi lenne ha az okos hűtőd berendelne 800 liter tejet, vagy a klímád maximumon menne otthon míg te épp 10 napot nyaralsz valahol? Ilyen és ennél akár még életveszélyesebb szituációkat is okozhat az IoT azaz Internet of Things egyes készülékei ellen intézett támadás. Az Atonomi a white paperben a 2016-os Mirai botnet támadást említi, amely a Netfixen, a Twitteren túl egyes kiadóautomatákat is megfertőzött. Ezek csak példák, amelyekre legyintünk ma már, de amikor majd egymás között kommunikáló okoseszközök között éljük majd a mindennapjainkat, egy ilyen támadás komoly káoszt és még akár sérüléseket is okozhat.

Az Atonomi blokkláncra viszi majd az amúgy már CENTRI Technology által kidolgozott IoT biztonság technológiáját. A Seatle-i csapat komoly szakmai háttérrel rendelkezik a szakterületen (az IoT és a blockchain azért nem öreg technológia, szóval döntse el ki-ki maga, hogy ez most jelent-e valamit), hiszen az MIT szakembertől a komoly tanácsadókig mindenki jelen van. A CENTRI 35 fős csapatából egyébként az Atonomi-ba csak pár ember jött át, sőt ha jól látom, többen továbbra is CENTRIsek maradtak és csak a tudást hozzák az Atonomihoz.


Gyere és találkozz velünk a Blockchaineum konferencián május 23-án Budapesten!


A technológia és a token rendszer kéz a kézben jár: a CENTRI leszerződött IoT gyártói között olyan menő cégek vannak, mint a Flex, Arm, Intel és a PwC. Egy készülék „blokklánra vitele” a gyártóval kezdődik, aktiválásása a felhasználóval folyatódik és az eszköz megkezdi életciklusát, amely alatt úgynevezett reputációs pontokat kap. Egy hacker eszköz, vagy üzenet nulla, vagy minimális reputációval rendelkezik, így bármilyen utasítás kisebb prioritást érdemel, így kiszűrhető a rendszerből.

 

A token ecosystem nem nagyon világos, mert a white paper nem nagyon tér ki ennek magyarázatára, ahogy az ICO-val kapcsolatos adatokat is nagyítóval kell keresni. Amiket tudni lehet:

Project név: Atonomi

Token szimbólum: ATMI

weboldal: https://atonomi.io/

white paper: https://uploads-ssl.webflow.com/5a9f110b6e90d20001b2307d/5aa600a2dc199e000140f98a_Atonomi-Network-White-Paper-v0.9.1.3s%20(1).pdf

Hard cap: 25 millió USD (a tokenek 50% kerül értékesítésre, így a maximum market cap 50 millió USD)

white list: lezárult

Blokklánc: Ethereum (ERC20)

Token értékesítés: május vége (figyeld a Telegramot)

A verseny elég nagy a szakterületen, hiszen az XYO Network vagy a SirinLabs ha nem is konkrétan ilyen megoldásokkal vagy erre a területre fejleszt, bármikor pivotálhat ebbe az irányba. A versenyt az a cég nyeri aki az ismert, vagy épp felemelkedő (főleg ázsiai) IoT eszköz fejlesztőkkel és gyártókkal szerződik le a leghamarabb.

Véleményed a Facebook zárt csoportos Atonomi trailer videó alatt várjuk (ha nem vagy még benn, várunk szeretettel), akkor is ha csak 1-es (fektetnék beléjük) vagy 0 (nem fektetnék beléjük) a válaszod: https://www.facebook.com/groups/icomustra/permalink/2104974003049132/

 

 

Related posts