Hosszú mustra ICO 

Hosszúmustra – Essentia (ESS)

Az Essentia One egy blokklánc fejlesztői protokol, mely azon túl, hogy megoldja a centralizált és decentralizált rendszerek kapcsolódását, nyílt forráskódot is ad a fejlesztőknek,  hogy nekik csak a szájuk szélét kelljen nyalogatniuk (a videóban bővebben kifejtjük). 🙂 Ezt az ICO-t még a Blockchaineum konferencián kezdtük el mustrázni, ott teljes minden háttérinfók nélkül kezdtük el kivesézni az egészet egy workshopon belül. Személy szerint nekem akkor ott nem tetszett, de ahogy a mélyére ástunk ennek a projektnek, be kellett ismernem, hogy ez az egyik olyan projekt amely kifejezi, miről is fog szólni az IT világ az elkövetkezendő 10 évben.

Technológia

Ez a platform lehetőséget ad arra, hogy akár egyfajta saját operációs rendszert hozzunk létre, mely kapcsolatban állhat akár a “régi” centralizált rendszereinkkel, de kapocs lehet a decentralizált internettel is egyben. Az, hogy valaki egy adott fejlesztői környezetet szokott meg, sem jelent problémát, mert az Essentia a “többnyelvűségre” esküszik és erre van felkészítve a platform is. A jelszó nélküli internet egy jó ideje kihívás, de a Civic és más “logolós” rendszerek óta már egyértelmű ez az út is. Ugyanígy folytathatnánk a sort az esetleges KYC fárasztó folyamatának a kiváltásával, stb. Elsőre a rendszer a Civic és a Chainlink gyermekének tűnik, de sorolva a fejlesztési mérföldköveket ezek csak a jéghegy csúcsa.

Essentia integráció az alábbi rendszerekkel:

Az ESS-Home és ESS-OS, azaz az Essences és a Synergies mögötti technológia megértéséhez ajánljuk a projekt weboldalát illetve médium cikkeit.

Hiszed vagy nem? Van demó:

Token

A token rendszer, működés, ki használja, miért hogyan? Ezekre a kérdésekre a csapat külön nyitott egy dokumentumot, melyet érdemes átnyálazni, ha bővebben át szeretnénk látni a rendszert. Hálózati üzemeltetésének költségei, reputation, adattárolás, gépi erőforrás, dApps-ok futtatása, külső és belső szolgáltatások és aktív felhasználók jutalmazása. Ezek az alap funkciók, amelyek a token köré csoportosíthatóak, de kiemelendő az a megoldás is, amely a multi tokenes környzetet menedzselését megoldja az egyetlen ESS tokennel.

Team

A teamet érdemes megkutatni. Amint említjük a videóban is, a csapat teljes mértékben ott van ahol kell. Matteo Gianpietro Zago az olasz származású CEO jelenleg Hollandiából vezérli a projektet, amelyhez kapcsolódik a nem kis 33 fős csapata (amelyből 20 fő Ukrajnában van). Jelenleg nagyobb részük Matteo Mobilife+ cégében dolgozik Ukrajnában.

Timeline

2018 Q2 – dApps integráció, Beta ESS környezet és fejlesztés a kormányzati szektornak

2018 Q3 és Q4 – Alpha ESS token layer, ESS ICO Launchpad, cross-chain modulok, mobil alkalmazás beta és indulnak a kormányzatokat kiszolgáló megoldások részei

2019 Q1 és Q2 – ID megoldások (jelszó nélküli beléptetés, stb.), ESS Token layer, működő cross-chain, ESS-OS indulás

2019 Q3 és Q4 – decentralizált ESS framework, nodok és egyébb nyalánkságok, melyek szinte már előrevetítik a nyílt forráskódú világot

Mustra

Összefoglaló

Platform név: Essentia

Token szimbólum: ESS

Weboldal: essentia.one

White paper: https://essentia.one/whitepaper_draft.pdf

Hard cap: 25,5 millió USD (ez 73 milliós piaci értéket képvisel majd, hiszen a tokenek 35% kerül csak értékesítésre)

Váltási arány: szívfájdalmunk, mert tudni szeretnénk, de nincs még bejelentve hogy 1 ESS mennyi ETH-t is ér

Blokklánc: Ethereum ERC20, de később átköltözik minden a saját láncra

ICO dátum: 2018 június 7., de jobb ha követed a csapatot a Telegramon (Token Public Engagement: 👉🏻 begins 7th June 2018 értelmezhető többféleképpen is)

Vélemény?

Ha hozzászólnál, véleményed van, befektetnél, vagy épp nem, kattints az alábbi Facebook linkre és várjuk a kommenteded:

https://www.facebook.com/icomustra/videos/2038821659778915/

Ha még nem vagy tagjai az ICO elemző zárt csoportunknak csatlakozz itt:
https://www.facebook.com/groups/icomustra/

Természetesen ez csak egy információs, szórakoztató videó, amely nem számít befektetési tanácsnak.

Facebook Comments

Oszd meg! De csak ha tetszett!

Related posts